search engine optimization

SEO

SEO er en forkortelse af Search Engine Optimization også kaldet søgemaskineoptimering. 

Helt grundlæggende handler SEO om at optimere tekst og indhold såvel som de tekniske aspekter på et givent website, således websitet rangerer bedre organisk på de forskellige søgemaskiner – såsom Google.

 • Synlighed

  SEO giver organiske topplaceringer på Google

 • Strategi

  Bidrager positivt til en overordnet mediestrategi

 • Trafik og konverteringer

  Bidrager til øget trafik og konverteringsmål

 • Resultater

  SEO har generelt et længere tidsperspektiv ift. andre medier

Forbedrer marketingindsatsen

Organisk trafik til websitet

Jo bedre et website er rangeret, desto mere trafik vil der komme på websitet. Dette øger sandsynligheden for, at en bruger konverterer i form af henvendelse eller køb. Det handler derfor om at skabe det rette indhold og fange brugerens opmærksomhed, så dit website vælges over konkurrenternes, når en bruger søger på forskellige søgeord i en søgemaskine.

Hvor SEM er betalt trafik, hvor du betaler dig fra at rangere højere og betaler for specifikke søgeord, er SEO den organiske trafik. Synlighed i de organiske resultater på søgemaskinerne opbygger branding, tillid og konverteringer til virksomheden.

Da man ikke kan betale søgemaskinerne til at placere ens hjemmeside højere organisk, og da der kun er 10 organiske placeringer på side et, kræver det derfor tid og ressourcer at opnå dette.

Søgemaskineoptimering er en vigtig del i enhver digital strategi og bidrager aktivt til det samlede mediemix. Såfremt den rette tracking er implementeret, vil det være muligt at kombinere retargeting på andre platforme.

Når en bruger tilgår hjemmesiden ud fra en søgning, vil brugeren blive tracket i en pixel og eksempelvis senere blive eksponeret for en Facebookannonce. På denne måde skabes der genkendelighed, hvilket øger chancen for, at brugeren konverterer.

Diagnostisering af website

Udarbejdelse af SEO audit

Hos Face Media siger vi, at SEO ikke er en sprint, men et marathon. For at opnå de bedste placeringer og bedste resultater er det vigtigt hele tiden at være opdateret omkring nye algoritmeopdateringer, opbygge autoritet og relevans over for Google.

Derfor vil de første resultater oftest først vise sig efter minimum 3-6 måneder efter påbegyndelse af SEO-arbejdet, og resultaterne vil kontinuerligt blive forbedret i takt med arbejdet på websitet.

SEO skal ses som en snebold, der langsomt vokser sig større og større på vej ned af bakken, jo længere tid der aktivt arbejdes med relevante optimeringsmuligheder, desto større effekt opnås der.

Det første vi gør, inden et nyt samarbejde påbegyndes, er at udarbejde et indledende audit, hvor vi laver en diagnosticering af det pågældende website uden beregning. Her kortlægger vi eventuelle fejl og mangler og vurderer, hvor mange timer der skal bruges på at få et optimeret website. Herudover laver vi et estimat på, hvor mange timer, der skal bruges om måneden for at holde websitet optimeret fremadrettet. Optimeres websitet ikke, vil resultaterne ikke holdes ved lige.

Kontakt os lige her, hvis vi skal udarbejde et uforpligtende audit, eller hvis du har andre SEO-relaterede spørgsmål.